Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
VLOER VAN BETON

Beton cire in de keuken of badkamer

Beton cire is een afwerkingsmateriaal met de look en feel van beton. Het is een stevige minerale pleister van cementstuc, die recentelijk veel wordt gebruikt in de woningbouw. Het materiaal is bijzonder geschikt om vloeren, badkamers, keukens en zelfs objecten mee te construeren. Beton Cire kan daarnaast op vrijwel iedere ondergrond worden geïnstalleerd. De lagen zijn gemiddeld 1 tot 2 millimeter dik.

 

Voordelen van beton cire

Een belangrijk voordeel van beton cire in vergelijking met andere materialen is dat het makkelijk hecht en hierdoor kan worden toegepast op vrijwel ieder gewenst oppervlak. Wanden, vloeren, plafonds – beton cire kan simpel en praktisch worden aangebracht, met optimaal resultaat.

Beton cire kan bovendien zowel binnen als buiten worden gebruikt en is, mede door zijn waterdichte afwerking, uitstekend toegerust op een natte omgeving. Door zijn speciale coating is het daarnaast water- en oliebestendig, zodat eventuele afvalstoffen makkelijk kunnen worden weggespoeld.

De stuclaag van beton cire is zeer dun, (slechts 2 tot 6 millimeter) maar desondanks erg sterk en slijtvast. Deze kwaliteiten garanderen dat u weinig tijd zult verspillen aan excessief onderhoud. Eventuele schoonmaakbeurten kunnen worden uitgevoerd met een neutraal reinigingsmiddel, zoals ook wel voor tegels wordt gebruikt.

Overtuigd van de voordelen en benieuwd naar een prijs en advies op maat voor beton cire?
✓ Vraag vrijblijvend offertes aan op maat van jouw project bij professionele plaatsers.

Beton cire badkamer

 

Beton cire in de badkamer

Dezelfde eigenschappen die beton cire een mooie aanvulling maken op uw terras of in uw woonkamer zijn ook van toepassing op andere gedeeltes van het huis, de badkamer bijvoorbeeld. Juist in de badkamer heeft u immers duurzame materialen nodig die lang mee gaan en bestand zijn tegen de vochtige en natte atmosfeer. Beton cire is met zijn waterdichte, krasvaste betonstuc dan ook het perfecte materiaal om wanden, vloeren of badkamermeubilair mee te bekleden. Een ander belangrijk voordeel van beton cire in de badkamer betreft het eenvoudige onderhoud: doordat in beton cire geen voegen worden aangebracht en het product wordt afgewerkt met een bacteriedodende coating is het makkelijk te reinigen. Schimmel (zo problematisch in betegelde badkamers) is hierdoor een probleem van het verleden. Naast dit soort praktische voordelen biedt beton cire ook op esthetisch gebied enkele belangrijke aanvullingen. Het materiaal geeft uw badkamer een duurzame, rustgevende uitstraling – zeer geschikt voor een stressarme omgeving en een uitstekend alternatief voor de gebruikelijke materiaalsoorten in badkamers, zoals natuursteen, tegelvloeren, etc.

Bad met betonlook

 

Beton cire in de keuken

De moderne huisinrichting propageert een open keuken, die is aangesloten op de rest van het huis. In plaats van een kleine, spelonkachtige ruimte is de keuken het levendige middelpunt van uw woning. Een goede manier om een mooie, sobere inrichting te bereiken, is het aanbrengen van beton cire. Deze steensoort is uitermate geschikt om onder andere keukenbladen, wasbakken en ander keukenmeubilair van te maken. Zelfs de achterwand van uw keuken kan worden bekleed met beton cire. Omdat het materiaal na zijn uitzetting bijzonder hard wordt (en waterdicht) is het ook makkelijk schoon te houden. Bij veel andere steen- of houtsoorten trekken afvalstoffen na verloop van tijd in het materiaal, waardoor verkleuring op kan treden. De harde basis van beton cire voorkomt dergelijke problemen echter.

Beton cire keuken

 

Kosten beton cire

De kosten van beton cire bedragen zo’n 100 euro per vierkante meter wanneer je dit laat uitvoeren door een professional. Gezien het feit dat dat dit afwerkingsmateriaal meteen waterdicht is valt deze prijs zeker goed mee. Tegels lijken op het eerste zicht vaak goedkoper maar wanneer we de kosten van de plaatsing, klaarzetten van de ondergrond en het voegen in rekening brengen komt dit vaak even duur uit terwijl beton cire toch net dat tikkeltje meer uitstraalt.

Onderhoud betoncire

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.