Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
VLOER VAN BETON

Prijs gepolierde beton

Wil je een authentieke en onderhoudsvriendelijke betonvloer die ook een mooie uitstraling heeft? Dan is een gepolierde betonvloer iets voor jou. De consument kiest steeds vaker voor gepolierde beton, omdat deze vloeren snel kunnen worden geplaatst, relatief goedkoop zijn en leverbaar zijn in diverse kleuren. Maar wat is de prijs van gepolierde beton precies en welke factoren hebben een invloed op die kostprijs? Lees er alles over in dit artikel.

Ga snel naar: Prijzen – DHZ vs. VakmanOnderhoudExtra’s

 

Gepolierde beton: prijzen

De prijs van polierbeton is afhankelijk van verschillende factoren (zie later in dit artikel). De prijzen beginnen gemiddeld bij vijftig euro per vierkante meter en kunnen oplopen tot 130 of zelfs 200 euro per vierkante meter. Als je een offerte laat maken vraagt de vakman wat jouw wensen zijn en hoe de situatie bij jou thuis is. Op basis van die gegevens bepaalt hij de prijs van gepolierde beton per vierkante meter. 

*Prijs per m²Dikte betonvloer
Prijs gepolierde beton€50 - €130Minimum 7cm
*De prijzen kunnen sterk variëren. Onder meer de oppervlakte en de bereikbaarheid van de vloer spelen een rol bij het berekenen van de kosten. Graag een prijs op maat? Vraag hier gratis offertes aan.

 

Prijs gepolierde beton: welke factoren zijn van invloed?

De locatie, de dikte van het beton en de gewenste kleur zijn allemaal factoren die een invloed hebben op de prijs van gepolierde beton.

Ook de oppervlakte van de vloer speelt een rol. Als je veel grote oppervlakken hebt, daalt de prijs per vierkante meter van gepolierde beton. Hoe kleiner het oppervlak, hoe hoger de prijs per vierkante meter. Stel, je wil een gepolierde betonvloer in jouw toilet. In zo’n klein kamertje is het onmogelijk om te polieren met een vlindermachine. Het polieren moet dan met de hand gebeuren, wat vanzelfsprekend een invloed heeft op de kostprijs.

De moeilijkheidsgraad van de plaatsing heeft eveneens een invloed op de kostprijs. Een gepolierde betonvloer plaatsen in een ruimte met veel hoekjes en randen is arbeidsintensiever en dus duurder dan wanneer je de vloer plaatst in een vierkante of rechthoekige ruimte. Die hogere prijs geldt ook voor woningen met extra verdiepingen en niveauverschillen.

 

prijs gepolierde beton

Prijs gepolierde beton: doe-het-zelf of vakman inschakelen?

Als je niet gespecialiseerd bent in het leggen van betonvloeren dan is zelf een gepolijste betonvloer leggen onbegonnen werk. Je hebt hier een vloerenspecialist nodig die goed werk aflevert, zodat je nog jarenlang kan genieten van je gepolijste betonvloer. Het is sowieso geen klus die je ‘zomaar even’ doet. Fouten bij doe-het-zelven zijn bovendien snel gemaakt en kunnen de kosten voor herstellingen of aanpassingen achteraf aardig doen oplopen. Een vakman biedt heel wat voordelen:

  • Advies op maat: Een professionele vloerder heeft jarenlange ervaring en kan je precies vertellen welke vloer het best bij jouw woning past, wat de gepaste opbouwhoogte is, …
  • Kwalitatief en mooi eindresultaat: Van de voorbereiding tot de afwerking, een vakman heeft de nodige kennis en ervaring om het plaatsen van jouw gepolierde betonvloer tot een goed einde te brengen. Zo ben je verzekerd van een mooi en kwaliteitsvol resultaat.
  • Garantie: Natuurlijk krijg je ook garantie op de gepolierde betonvloer zodat je bij gebreken altijd op de vakman kan terugvallen.
  • Een vakman beschikt over het nodige materiaal: Schakel je een vakman in, dan hoef je zelf geen materiaal te voorzien waardoor je heel wat geld kan uitsparen.
  • Bespaar tijd en moeite: Wat een vakman voor jou doet, hoef je zelf niet te doen.

Jouw gepolierde beton laten plaatsen door een professionele betonvloer expert? Vraag offertes aan bij verschillende aanbieders en vergelijk zo prijzen, termijnen, realisaties, … Vrijblijvend offertes aanvragen kan via de offertepagina

 

Prijs gepolierde beton: onderhoud

Net zoals elke andere vloer vraagt ook een vloer in polybeton onderhoud. Meestal volstaat een reiniging met neutraal schoonmaakmiddel. Door hem regelmatig in te smeren met lijnolie of bijenwas kan je hem bovendien mooi houden en beschermen tegen vuil. De onderhoudskosten vallen dus alleszins mee en zullen de prijs van gepolierde beton niet drastisch verhogen.

Tip: Elke vloer is anders. Jouw vloer op een gepaste manier onderhouden is dan ook belangrijk om schade en vlekken te voorkomen. Een professionele vloerder kan jou precies adviseren hoe jij jouw specifieke gepolierde betonvloer moet onderhouden.

 

gepolierde beton prijs m2

Prijs polierbeton: extra mogelijkheden

Naast een standaard gepolierde betonvloer kan je ook kiezen voor allerlei extra opties. Dat zal de prijs van polierbeton wel enigszins verhogen, maar je krijgt er ook een mooiere vloer voor terug. Een overzicht van enkele populaire extra’s:

 

1. Gepolierde beton: prijs impregneren

Als de vloer geplaatst is kan je deze eventueel ook laten impregneren. Er zijn middelen in de handel waarmee je dat zelf kan uitvoeren. Het is echter veel beter om het werk over te laten aan een vakman. Het impregneren is namelijk pas mogelijk als de zogenaamde curinglaag verwijderd is. Die curinglaag verwijderen is echter een moeilijk te klaren klus.

Polybeton impregneren prijs: €7 à €8 per m²
» Vrijblijvend offertes op maat aan via de offertepagina

 

2. Prijs gepolierde beton: afwijkende kleur / schilderen

Grijs is de standaardkleur voor gepolierde beton. Natuurlijk zijn er ook andere kleuren beschikbaar. Waarom bijvoorbeeld geen rode polybeton vloer? Als je zo’n speciale, afwijkende kleur wil, dan moet er een bepaald pigment aan het beton worden toegevoegd. De kosten hiervan verschillen per kleur en per aanbieder.

Ligt jouw polybeton vloer al, maar wil je hem liever in een andere kleur? Dan kan je hem ook laten schilderen. De vloer moet dan wel eerst gekogelstraald worden. Anders kan de verf niet goed hechten en zal deze na verloop van tijd afschilferen.

Polybeton schilderen: €10 à €20 per m²
» Vrijblijvend offertes op maat aan via de offertepagina

 

3. Gepolierde beton: prijs voor groeven inslijpen

Je kan ook kiezen voor een gepolijste betonvloer met de uitstraling van een tegelvloer. Er worden dan groeven in de betonvloer geslepen om een ‘tegellook’ te creëren. Waar die groeven moeten komen kan je zelf kiezen. Met ver uiteenliggende groeven wek je bijvoorbeeld de indruk van gigantische tegels van 2m op 2m.

Voegen inslijpen: €40 à €50 per uur
» Vrijblijvend offertes op maat aan via de offertepagina

 

 

Kostprijs gepolierde beton t.o.v. een tegelvloer

Bij veel mensen leeft de gedachte dat de kostprijs van gepolierde beton beduidend hoger ligt dan die van een tegelvloer. Toch blijkt dat verschil in de praktijk behoorlijk mee te vallen.

Voor het plaatsen van betontegels rekent een vakman een gemiddelde prijs van €50 per vierkante meter. Daar moet je echter ook nog materialen als tegellijm en voegsel bij optellen. Dan komt er al snel een €25 per vierkante meter bij. De prijs van een gepolijste betonvloer ligt tussen de €50 en €130. Je ziet dus dat het verschil tussen beide vloeren niet heel groot is.

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.