Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
VLOER VAN BETON

Betongietvloer: soorten, plaatsing & prijzen

Wil je een nieuwe vloer laten leggen in je woonkamer, slaapkamer, badkamer, …? En is de opbouwhoogte voor je vloerrenovatie beperkt? Dan plaats je beter een betongietvloer dan een massieve betonvloer. Zo profiteer je van die stoere, tijdloze klasse van een betonlook, maar zonder grote betonwerken. Alles over de soorten betongietvloeren, hun prijzen, … lees je hier!

Ga snel naar:
Soorten betongietvloeren
Hoe betongietvloer plaatsen?
Betongietvloer: kosten
Massief beton of gietvloer?
Vergelijk gratis offertes

 

 

Waarom kiezen voor een betongietvloer?

De look & feel van beton zonder een massieve betonlaag? Het kan! Met een betongietvloer profiteer je met een dikte van slechts 1 à 8 mm van een stijlvolle, strakke vloerafwerking. Naast die beperkte opbouwhoogte heeft zo’n gietvloer met betonlook bovendien nog vele andere voordelen. Een greep uit die pluspunten:

 • Naadloos en onderhoudsvriendelijk: zo’n gietvloer heeft geen voegen of naden. Daardoor is zo’n vloerafwerking hygiënischer en makkelijker te onderhouden dan hout- of tegelvloeren. Af en toe stofzuigen en reinigen met water en een neutrale zeep is ruimschoots voldoende.
 • Sterk en slijtvast: ondanks de beperkte dikte is een betongietvloer ontzettend stevig, slijtvast en krasbestendig. Laat je zo’n vloerbekleding plaatsen? Dan is dat een investering  voor het leven.
 • Verkrijgbaar in vele uitvoeringen: een ruwere, robuuste uitstraling of liever glad en elegant? Graag mat of met een hoogglans? En vooral fan van dat industriële grijs of liever een andere kleurschakering? Dankzij het brede spectrum aan uitvoeringen vind je gegarandeerd een gietvloer die bij jouw woning en smaak past.
 • Mogelijk met vloerverwarming: net als een massieve betonvloer kan je ook een betongietvloer met vloerverwarming combineren. Deze vloerafwerking geleidt de warmte optimaal en zorgt voor een zalig warmtecomfort en maximaal rendement.
 • Kan op bijna elke ondergrond: een vakspecialist kan een gietvloer met betonlook op bijna elke ondergrond plaatsen. Let wel: die ondergrond moet perfect vlak, droog en vormvast zijn. Soms is het nodig om eerst een egalinelaag aan te brengen om de ondergrond helemaal effen te maken.

Ook een betongietvloer laten plaatsen? Vergelijk dan zeker de voorstellen van meerdere gespecialiseerde plaatsers. Het aanbod aan betongietvloeren verschilt namelijk van vakbedrijf tot vakbedrijf. Ontvang gratis advies en prijzen op maat!

betongietvloer

 

Soorten betongietvloeren

Er bestaan meerdere types beton gietvloeren, elk met hun eigen kenmerken, samenstelling, prijs, … Zo is een PU gietvloer met betonlook door de kunsthars veel zachter dan een betongietvloer op basis van cement. We zetten de voornaamste soorten gietvloeren met betonlook op een rij:

 

1. Cementgebonden gietvloer (4 à 8 mm dik)

Dit type gietvloer kennen we ook als ‘woonbeton‘. Het is een vloerafwerking die bestaat uit cement, toeslagstoffen en bindmiddelen. Net dankzij dat gebruik van echt cement kan je deze betongietvoer niet of nauwelijks onderscheiden van een massieve betonvloer. Een specialist plaatst zo’n gietvloer in 1 keer en werkt die dan af met een beschermende coating.

 

2. Betonlook pleisterwerk (1 à 6 mm dik)

Er bestaan ook pleisters met een betonlook om een vloer mee af te werken: betonstuc, mortex, microtopping, … Het gaat om gelijkaardige producten, waarvan de dikte en samenstelling licht verschillen. Zulk pleisterwerk bestaat ook uit cement, hars, … Sommige varianten zijn slechts 1 mm dik. Naast vloeren zijn zulke pleisters ook geschikt om trappen, wanden, … te bekleden.

 

3. PU gietvloer met betonlook (3 à 5 mm dik)

Naast cement gietvloeren zijn er ook varianten zonder cement. Zo’n betongietvloer bestaat dan uit kunsthars en toeslagstoffen. Vooral een polyurethaan gietvloer komt in vele woningen voor. Je combineert namelijk de voordelen van kunsthars (zacht, scheurvast, geluiddempend, …) met de look van beton. Let wel: een getraind oog kan zien dat het hier niet om echt beton gaat.

 

Welk type beton gietvloer kies ik het best?

Dat hangt vooral van je budget en je persoonlijke voorkeuren af. Zo komt betonlook pleisterwerk bv. gemiddeld duurder uit dan een PU gietvloer. En wil je een gietvloer die echt beton het dichtst benadert? Dan ga je beter voor een cementgebonden gietvloer dan voor een gietvloer op basis van kunsthars.

Meerdere beton gietvloeren vergelijken? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere voorstellen aan bij plaatsers actief in je buurt. Start je aanvraag hier!

 

Hoe betongietvloer plaatsen?

Een beton gietvloer is praktischer bij een renovatie dan een massieve betonvloer. Toch is de plaatsing van zo’n vloerafwerking allesbehalve vanzelfsprekend. Ondanks de beperkte dikte bestaat zo’n gietvloer vaak uit meerdere lagen met een bepaalde droogtijd. Daardoor kan de plaatsing van zo’n gietvloer makkelijk een volledige week in beslag nemen. Een kort stappenplan met de verschillende fases:

 

 1. Ondergrond voorbereiden en egaliseren

  Een betongietvloer kan je plaatsen op tegels, een chape, … Alleen op hout is zo’n vloer minder aangeraden. Een expert zal die ondergrond eerst egaliseren met een egalinelaag en daarna eventueel ook een primer aanbrengen. Die moet zorgen voor een goede hechting met de gietvloer zelf.

 2. Gietvloer aanbrengen

  Is de ondergrond correct voorbereid en helemaal vet- en stofvrij? Dan gaat de vakspecialist over tot het aanbrengen van de gietvloer zelf. Bij een cementgebonden gietvloer gebeurt dat in 1 laag, maar bij de andere types beton gietvloeren zijn meerdere lagen nodig. Elke laag moet tussendoor ook voldoende uitdrogen. Deze fase duurt dus het langst.

 3. Gietvloer afwerken en waterdicht maken

  Een PU gietvloer is na de plaatsing al vloeistofdicht. Maar bij een betongietvloer op basis van cement is dat niet het geval. Daarom werkt een vakspecialist je vloer op het einde nog af met een beschermende coating of sealer. Zo is je vloer optimaal beschermd tegen vocht, vet en ander vuil.

 

Betongietvloer: gemiddelde kosten

Hoeveel betaal je nu gemiddeld voor een beton gietvloer? De prijs hangt onder meer af van het type, maar ook de oppervlakte en de moeilijkheidsgraad van de werken spelen natuurlijk een rol. Globaal mag je rekenen op € 75 à 155 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Een kort overzicht met meerdere richtprijzen:

Type betongietvloerPrijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Cementgebonden gietvloer€ 75 à 120
Betonlook pleisterwerk€ 80 à 155
PU gietvloer met betonlook€ 80 à 120

Een totaalprijs voor jouw beton gietvloer? Dit zijn uiteraard slechts richtprijzen per m². Om een precieze prijs voor je volledige vloerrenovatie te krijgen, vraag je het best offertes aan bij meerdere vakbedrijven in je buurt. Zo vergelijk je bovendien niet alleen hun prijzen, maar ook hun werkwijzen, adviezen, aanbod aan uitvoeringen, … Vergelijk nu meerdere prijsoffertes!

 

beton gietvloer

 

Massief beton of gietvloer?

Fan van de look van beton? Dan kan je naast een gietvloer natuurlijk ook voor een gepolierde, massieve betonvloer gaan. Wanneer is zo’n vloer van polybeton een goed idee en wanneer niet? We maken hieronder de vergelijking tussen beide opties:

 

OPTIE 1 = massieve betonvloer

Bij een massieve betonvloer heb je geen chape en druklaag nodig. Na het gieten van het beton maakt een vakspecialist de toplaag van de betonvloer glad  met een vlindermachine. Zo’n vloer kan je bovendien ook buiten plaatsen als terras, oprit, …

 • Minimale dikte (voor binnen): 7 cm
 • Vooral geschikt bij… nieuwbouw en grondige renovaties met genoeg opbouwhoogte
 • Richtprijs: 75 à 150 euro per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

OPTIE 2 = betongietvloer

Deze gietvloeren bestaan dus niet uit beton, maar hebben wel dezelfde look & feel. Je kan ze rechtstreeks op een chape plaatsen, maar ook op bestaande vloeren als een tegelvloer. Er bestaan beton gietvloeren op basis van cement, maar ook een betonlook gietvloer zonder cement is mogelijk.

 • Minimale dikte: 1 à 8 mm
 • Vooral geschikt bij… renovaties met een beperktere opbouwhoogte
 • Richtprijs: 75 à 155 euro per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

TIP: laat je adviseren door meerdere vakbedrijven!

Niet zeker welk type betonvloer het meest geschikt is voor jouw woning? Dan weet een vakbedrijf zeker raad. Zo’n professional analyseert jouw situatie en stelt dan het meest aangewezen soort betonvloer voor. Ook over de mogelijke uitvoeringen voor je vloer krijg je gratis advies op maat.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan nu het onderstaande offerteformulier in en kom gratis in contact met meerdere specialisten actief in je buurt:

 

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.