Vloerisolatie bij betonvloer
Net zoals bij andere vloeren, moet je ook een betonvloer voorzien van vloerisolatie. Hier ontdek je meer over de opbouw en verschillende soorten vloerisolatie.
1) Isolatiebeton
Isolatiebeton of isolatiechape is een combinatie van isolatiemateriaal met een cementsamenstelling. Meestal bestaat het uit polystyreenkorrels met een grootte van 2 tot 6 mm doorsnede. Deze soort vloerisolatie moet altijd gecombineerd worden met andere isolatie om optimaal te isoleren.
2) Gespoten PUR
PUR heeft de best isolerende waarde. Gespoten PUR nestelt zich naadloos tussen de leidingen. Het dicht zeer goed en sluit elk gaatje of oneffenheid uit. Deze isolatiesoort kan snel geplaatst worden.
3) EPS-platen
Isolatieplaten zijn makkelijk zelf te plaatsen als je beschikt over een effen ondergrond. De geëxpandeerde polystyreenplaten zijn één van de beste materialen om de vloer te isoleren.
Advies en prijzen aanvragen voor een naadloze vloer op maat van jouw project?
✓ Vraag hier offertes aan bij vakmannen uit jouw regio..
Hoe wordt isolatie in een vloer ingebouwd?
Het isoleren van een betonvloer gebeurt volgens verschillende stappen. De onderste laag is meestal een betonplaat van minstens 10 cm. Een kwalitatieve vloer kan heeft altijd een goede stabiele basis zoals deze nodig. Deze laag dient ook om vocht tegen te houden. Vervolgens wordt er bouwfolie aangebracht, waarop een laag isolatie wordt gelegd. De isolatie die je hiervoor moet gebruiken is afhankelijk van vloer tot vloer. Informeer je goed, want het is een belangrijke stap. Gebruik daarnaast ook randisolatie om het geheel goed af te werken. Op de isolatie kunnen leidingen worden aangebracht voor de centrale verwarming of vloerverwarming. Nadien wordt er nog een chappelaag gelegd om het geheel af te werken.
Meer info & prijzen van isolatie voor betonvloeren, vind je op isolatie-info.nl onder de rubriek vloerisolatie.
Kosten voor vloerisolatie
Isolatie is een belangrijk onderdeel bij het bouwen. Vaak wordt er te weinig aandacht aan besteed bij het budgetteren. Toch is het belangrijk om te isoleren, aangezien het op lange termijn je energiefactuur zal verlagen. Innovatieve isolatietechnieken zorgen voor een nog betere opbrengst van je investering. Informeer je dus goed over de verschillende soorten isolatie voor je begint te bouwen.