Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
VLOER VAN BETON

Betonvloer: prijs

Betonvloeren zijn tegenwoordig bijzonder populair, niet enkel buitenshuis maar ook binnenshuis. Maar hoeveel kost zo’n betonvloer nu precies? In dit artikel vind je richtprijzen voor verschillende soorten betonvloeren. Daarnaast kun je ontdekken welke factoren de kostprijs van een betonvloer beïnvloeden.

 

Prijs betonvloer per type

Type betonvloerPrijs per m²Dikte
Gepolierde betonvloer€ 50 - € 130Minimum 7 cm
Printbeton€ 70 - € 100Minimum 7 cm
Cementgebonden gietvloer€ 75 - € 1203 tot 8 mm
Betontegels€ 50 - € 100circa 6 cm

 

1. Gepolierde betonvloer

Een gepolierde betonvloer is een massief vloertype waarvan de toplaag gepolierd is met een vlindermachine. De betonnen vloerplaat is minstens 7 centimeter dik, waardoor er geen chape nodig is. Nadat het beton is gestort en opgedroogd, wordt de vloer dus mooi egaal en glad gemaakt door de machine. Deze vloer is zowel interessant bij renovaties als nieuwbouw woningen indien er voldoende opbouwhoogte is.

Prijs: €50 – €130 per vierkante meter
» Lees hier meer over een gepolierde betonvloer of ontvang gratis offertes.

 

2. Printbeton

Ook printbeton is een massieve betonvloer. Een vloer in printbeton heeft weliswaar geen betonlook: de toplaag heeft de uitstraling van bijvoorbeeld hout, natuursteen of kasseien. Het patroon wordt met een stempelmat van kunststof in het gestorte beton aangebracht. Printbeton wordt vaak buitenshuis toegepast (op de oprit of het terras), maar is ook perfect geschikt binnenshuis.

Prijs: €70 – €100 per vierkante meter
» Lees hier meer informatie over printbeton of ontvang gratis offertes.

 

3. Cementgebonden gietvloer

Cementgebonden gietvloeren zijn niet-massieve betonvloeren met een betonlook. Ze hebben een beperkte opbouwhoogte van slechts een paar millimeter dik. Indien je dus houdt van de look en feel van beton maar niet voldoende opbouwhoogte hebt in huis, is een cementgebonden gietvloer een uitstekend alternatief. Er bestaan verschillende soorten cementgebonden gietvloeren met elk hun eigen samenstelling. Voorbeelden zijn mortex gietvloeren of beton cire (betonstuc).

Prijs: €75 – €120 per vierkante meter
» Ontvang gratis offertes op deze pagina.

Wil je een betonvloer laten plaatsen en ben je benieuwd naar concrete prijzen voor jouw project? Vraag dan eenvoudig offertes op maat aan bij verschillende erkende specialisten in jouw regio. Door een kort formulier in te vullen ontvang je gratis én vrijblijvend offertes. Klik hier voor meer informatie.

prijs betonvloer

Andere factoren die de prijs bepalen

➀ Oppervlakte van de vloer

De kostprijs hangt in de eerste plaats af van de oppervlakte van de vloer en het aantal ruimtes. Algemeen geldt: hoe groter de oppervlakte, hoe voordeliger de prijs per m² zal zijn. Wanneer je een betonvloer wil in één of meerdere kleine ruimtes, zal de prijs dus duurder liggen. De meeste bedrijven werken trouwens met een vaste prijs voor kleine oppervlaktes tot 20 à 25 m².

 

➁ Complexiteit en bereikbaarheid

Een kamer met veel hoeken of rondingen is moeilijker af te werken. Dit vereist meer handwerk, wat automatisch voor meer arbeidstijd- en loon zorgt. Ook complexe ruimtes zijn arbeidsintensiever. Denk bijvoorbeeld aan een kleine kamer met een muur in het midden.

Een kleine ruimte, zoals een toilet, kan overigens moeilijk gepolierd worden met de machine. Alles moet dan met de hand gebeuren, wat de prijs vanzelfsprekend de hoogte injaagt. Verder is een gelijkvloerse verdieping goedkoper, omdat het beton dan niet omhoog gepompt hoeft te worden.

 

➂ Gekozen kleur

Ook de kleur die je kiest heeft een invloed op het totaalplaatje. Indien je voor de grijze standaardkleur opteert, worden er geen extra kosten aangerekend. Betonvloeren zijn weliswaar in een groot resem kleuren beschikbaar. Wens je een betonvloer in een bepaalde kleur, dan zal de prijs duurder uitdraaien.

 

 Mate van blootstelling

Als je een (gepolierde) betonvloer wil voor je terras of oprit, dan wordt deze aan allerlei weersomstandigheden blootgesteld zoals regen en vorst. Je kan de vloer daartegen beschermen door ze te laten impregneren. Deze behandeling kost ongeveer 8 euro per m².

 

 Ondergrond

Wanneer de ondergrond waarop de betonvloer moet komen niet zo stabiel is, zal er een dikkere vloer moeten komen dan op een stabiele ondergrond.

 

➅ Vakman

Tot slot wordt de kostprijs ook bepaald door de keuze van de vakman. Plaatsingskosten kunnen immers sterk verschillen van vakman tot vakman. Daarom is het een goed idee offertes op maat aan te vragen van verschillende professionals. Op die manier kan je eenvoudig prijzen vergelijken. Via onze offerteservice kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van betrouwbare vakmannen in de buurt. Klik hier om offertes aan te vragen.

 

betonvloer prijs

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.