Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
VLOER VAN BETON

Betontegels: Toepassingen & Prijzen

Betontegels zijn een uitstekend alternatief voor gegoten beton. Ze zijn zowel binnen als buiten toepasbaar en dankzij hun warme strakke look passen ze in elk interieur. Lees in dit artikel meer over de toepassingen van betontegels en de prijzen.

 

Betontegels of betonvloer

Een gegoten gepolierde betonvloer moet minimaal 7 centimeter dik zijn. Wanneer zo’n grote opbouwhoogte in jouw woning niet mogelijk is maar je wel dezelfde look wilt hebben, kan je kiezen voor betontegels. Deze hebben dezelfde uitstraling met als enige verschil dat de voeg zichtbaar is. Als deze voeg je stoort kan je kiezen voor grote betontegels vb. 120 x 120cm. Hierbij zijn de voegen tot een minimum beperkt.

Betontegels worden op de ondervloer gelijmd. Je hebt keuze tussen mat-ruwe tegels of glanzende. De laatste krijgen hun glanzend uiterlijk na een behandeling met een speciale beschermingslaag. Door deze behandeling lijken ze erg op natuursteen, maar dan veel goedkoper.

betontegels

Betontegels prijs

Betontegels zijn een stuk goedkoper dan andere tegels zoals keramische of natuurstenen tegels. De prijs voor het laten aanleggen van betontegels in je woning varieert van €50 tot €100 per vierkante meter. De voornaamste variabele zal de grootte van de tegels zijn, hoe groter de tegels, hoe sneller ze gelegd kunnen worden – en dus hoe minder werkuren je moet betalen.

Ben je benieuwd naar een prijs op maat voor het laten leggen van betontegels in jouw woning?
✓ Klik hier om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen bij erkende tegelzetters.

 

betontegels binnen

 

Zelf betontegels leggen

In tegenstelling tot een gegoten betonvloer kan je betontegels gemakkelijk zelf leggen. Binnen kan je de tegels op de ondergrond lijmen met tegellijm of kan je ze op tegeldragers plaatsen. Gebruik hiervoor telkens een elastisch voegmiddel aangezien beton kan uitzetten wanneer het warm is en krimpen bij koude. Hierdoor vermijd je dat de tegels gaan barsten.

Buiten moeten de tegels op een gestabiliseerde ondergrond gelegd worden. Je hebt minstens een laag van 10 centimeter stabilisé nodig als ondergrond om te voorkomen dat de tegels gaan verzakken. Op deze fundering komt de straatlaag. Hiervoor heb je een zand-cementbed van 3 cm nodig.

 

Laten leggen door tegelzetter

Als je je betontegels laat leggen door een specialist ben je zeker van een perfect eindresultaat en een stevige fundering zodat je geen omkijken meer hebt naar je tegelvloer. Je kan gemakkelijk kosten besparen door de tegelzetter te helpen tijdens de werken of zelf al wat voorbereidend werk uit te voeren zoals – indien mogelijk – de huidige vloerbedekking al te verwijderen.

Kom via onze offertedienst eenvoudig in contact met gespecialiseerde tegelzetters uit jouw buurt en vergelijk hun prijzen.
✓ Klik hier om vrijblijvend prijzen te ontvangen voor jouw project.

 

betontegels binnen buiten

 

Doortrekken van binnen naar buiten

Je kan de vloer van je leefruimte doortrekken naar je terras en zo binnen en buiten in elkaar laten doorvloeien. Hierdoor zal het ruimtegevoel vergroten en zeker in de zomer zal deze doorlopende ruimte bijzonder aangenaam zijn. Echter niet alle tegels zijn hiervoor geschikt. Betontegels, natuursteen en keramische tegels kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Met keramische tegels moet je wel opletten, niet alle keramische tegels zijn vorstbestendig en zeker de tegels met een emaillaag zullen gemakkelijk kapotvriezen in de winter. Betontegels zijn de dikste en de stevigste in dit rijtje. Ze kunnen veel gewicht dragen waardoor ze zelf als bestrating van je oprit perfect mogelijk zijn.

 

Vloerverwarming onder betontegels

Betontegels zijn geschikt voor vloerverwarming. Het enige nadeel zal een langere opwarmtijd zijn omdat een betontegel erg dik is (± 5 cm). Praktisch gezien kan er perfect vloerverwarming onder de betontegels geplaatst worden. Let wel op dat de uitzetvoegen gerespecteerd worden zodat de tegels niet gaan barsten wanneer het warmer wordt.

Door de mogelijkheid van vloerverwarming zijn betontegels interessant om in de badkamer toe te passen. Om de langere opwarmtijd te compenseren kan je een bijverwarming plaatsen of simpelweg de vloerverwarming op voorhand aanzetten.

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.