Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
VLOER VAN BETON

Betonnen aanrechtblad

Het gebruik van gepolijst beton voor huis-, tuin- en keukentoepassingen zit in de lift. Beton leent zich dan ook uitermate voor dergelijke toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen aanrechtblad. Architecten ontdekken meer en meer de sfeer en het natuurlijke robuuste karakter van beton in huis. Alle info over een betonnen aanrechtblad vind je hier.

 

Uniek, robuust & stijlvol

Een keukenblad moet glad zijn, tegen een stootje kunnen en vooral een mooie sfeer creëren in de keuken. De eigenschappen van beton sluiten hier uitstekend bij aan. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat betonnen aanrechtbladen populairder worden.

Producten van beton creëren een natuurlijke, industriële en minimalistische sfeer in de keuken. Dit gecombineerd met een moderne kraan en kookpitten krijg je een unieke keuken.

Een betonnen aanrechtblad is slijtvast, stootvast, hittebestendig en zeer glad. Precies wat nodig is in een keuken. Het werkblad zal lang meegaan en is bovendien ook relatief goedkoop. Beton wordt overigens gegoten, waardoor je de vorm van het werkblad gemakkelijk zelf kan bepalen. Het aanrechtblad wordt dus volledig op maat gemaakt. Het beton is in verschillende kleurtinten realiseerbaar en ook de dikte kan variëren van 6 tot 10 centimeter.

Benieuwd naar een prijs op maat voor een betonnen aanrechtblad?
✓ Vraag gratis offertes aan bij professionele plaatsers.

 

betonnen aanrechtblad

 

Nadelen van een betonnen aanrechtblad

Naast de vele voordelen die een betonnen werkblad te bieden heeft, zijn er ook enkele nadelen. De structuur van beton is bijvoorbeeld niet zo dicht als die van composiet of natuursteen. Voedsel rechtstreeks op het beton in stukken snijden is dus uit den boze! Verder is beton een poreus materiaal dat gevoelig is voor vlekken en zuren.

Daarom doe je er goed aan het werkblad regelmatig van een beschermlaag te voorzien. Door het aanrechtblad te polieren of behandelen met polyurethaan lak of een epoxy-coating, is het beter beschermd en krijgt het een mooie glans.

Doordat beton een zwaar materiaal is, moet je ook opletten met de keukenkasten. Deze moeten in staat zijn om het gewicht van het aanrechtblad te dragen, anders kunnen ze beschadigd worden.

 

betonnen aanrechtblad

 

Prijs van een betonnen aanrechtblad

Het prijskaartje van een betonnen aanrechtblad hangt van diverse factoren af, zoals de grootte en dikte van het werkblad. Houd eveneens rekening met de plaatsingskosten. Gemiddeld mag je rekenen op een prijs tussen de 200 en 400 euro per vierkante meter, inclusief plaatsing.

Een betonnen werkblad laten plaatsen door een erkende en ervaren vakman? Via onze online offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijsoffertes op maat ontvangen van professionals in de buurt. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Hoe keukenblad van beton onderhouden?

Om het aanrechtblad mooi te houden, is het belangrijk dat dit regelmatig onderhouden wordt. Vermijd synthetische schoonmaakproducten. Soda, ammoniak en azijn kunnen vlekken en verkleuringen teweegbrengen. Gebruik daarom bijvoorbeeld groene zeep om het werkblad schoon te maken.

 

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Wanneer er gekozen wordt voor een zelfgemaakte oplossing kom je al snel een praktisch probleem tegen: beton is van nature niet het meest lichte materiaal. Een professioneel alternatief is dan wellicht de beste oplossing. Door de kern van het blad te vullen met een geheim soort vulling kan het gewicht drastisch teruggebracht worden. Het resultaat is een gemakkelijk te plaatsen aanrechtblad.

Een betonnen aanrechtblad kan je volledig op maat laten maken maar er zijn ook een aantal standaard maten. Zoals vaak geldt voor producten van beton is het verstandig eerst met een specialist te praten over de mogelijkheden.

Ook voor een betonnen aanrechtblad kan je contact met ons opnemen via het offerteformulier. Vul je wensen in en wij nemen snel contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

 

betonnen werkblad

 

Offertes voor een keukenblad ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en kwalitatief resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.