Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
VLOER VAN BETON

interieuradvies: Beton in je interieur

Een interieur met beton is de laatste jaren bijzonder hip en dat is niet onterecht! Beton heeft een tijdloos karakter, ziet er erg stoer uit en is bovendien ook heel warm vanwege zijn ruwe textuur. Is je vloer al aangelegd maar wil je toch enkele accenten in beton in je woning dan zal je op een andere manier creatief te werk moeten gaan. Op deze pagina vind je alvast enkele leuke tips en inspiratie voorbeelden:

 

Beton wint aan populariteit

Als interieur designers het goed hebben zal beton in huis en buitenshuis de komende tijd groeien in populariteit. Een vloer van beton is hierin de meeste bekende vorm. Maar natuurlijk zijn er meer mogelijkheden. Beton was oorspronkelijk vooral een ruwbouw materiaal dat men wou wegstoppen maar naarmate de jaren is men de charme van zijn industrieel karakter meer beginnen te waarderen. Tegenwoordig zie je ze dan ook vaak terug in vloeren, plafonds en zelfs muren.

Wil jij ook beton integreren in je woning?
✓ Voor voorstellen en prijzen op maat kan je hier gratis een aanvraag doen bij erkende vakmannen.

 

Betonlook behang in de woonkamer

Met betonlook behang kan je jouw muren of plafonds in een mum van tijd compleet transformeren. Er zijn heel wat verschillende prints verkrijgbaar zodat je het perfect kan laten matchen met jouw interieur. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos!

 

Beton cire in de badkamer

Betoncire is een soort pleistermateriaal met betonlook. Het is waterdicht en bijzonder sterk. Het wordt gebruik voor diverse doeleinden en kan werkelijk in elke kamer gebruikt worden. je kan het gebruiken als spatwand achter de keuken, je kan er meubels mee verven wat een bijzonder stoere look geeft maar je kan er gerust ook vloeren en complete wanden mee bekleden. Betoncire is niet goedkoop om aan te kopen maar je haalt er wel een blikvanger van formaat mee in huis. Door zijn dunne laag en sterke hechting kan het bovendien ook perfect in een bestaand interieur geïntegreerd worden zonder grote afbraakwerken. Onderstaand zie je een voorbeeld van betoncire die ik gevonden heb op de website interieurdesigner.nl in hun rubriek badkamer ideeën.

Betoncire badkamer

 

Betonlook tegels bij renovatie van de badkamer

Heel wat mensen dromen van een betonvloer in de badkamer. Aangezien beton waterdoorlatend is en de opbouwdikte minimaal 10 centimeter dik is valt gepolierde beton vaak af als afwerkingsmateriaal voor de badkamervloer. Wil je toch een betonlook in de badkamer dan kan je wel overwegen om tegels met betonlook te plaatsen. Deze hebben het uitzicht van beton en zijn bovendien compleet waterdicht. In tegenstelling tot polybeton kan je deze dus wel gebruiken in je inloopdouche.

Bij onderstaande badkamer werd gekozen voor 2 verschillende formaten voor de vloer en de muren. Een slim idee om de ruimte groter aan te doen voelen. Boven de spoeltafel werd gekozen voor een stuckwerk muur om kosten uit te sparen. De tegels onderaan houden alle spatten tegen van het water en hoeven in principe niet hoger geplaatst te worden. Ben je op zoek naar meer tips om je badkamer inrichting tot een goed einde te brengen dan moet je zeker  een kijkje nemen op de website interieurdesigner.nl die boordevol leuke tips en inspiratie staat!

 

 

Betonnen werkbladen

Betonnen werkbladen zijn erg in tre badkamer betontegels k in de keuken en de badkamer. Niet onterecht want een werkblad moet heel sterk zijn en een perfecte dichting bevatten, twee kenmerken die we bij beton duidelijk terugvinden. Een betonnen werkblad kan op maat gemaakt worden ter plaatse maar bij kleine oppervlakken kiest men er steeds voor dit reeds te maken vanuit de fabriek om zo te kunnen gieten in de meest optimale omstandigheden.

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.