Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
VLOER VAN BETON

Woonbeton: stijlvolle, naadloze vloer

Woonbeton combineert de een prachtige betonlook met de voordelen van een gietvloer. Zo krijg je een vloer met een natuurlijke en warme uitstraling. Een vloer van woonbeton komt niet alleen in woningen tot zijn recht, ook winkels, kantoren en showrooms kiezen steeds vaker voor woonbeton. Waarom? Dat ontdek je hier.

 

woonbeton woonkamer Wat is woonbeton?

Met woonbeton is een cementgebonden vloer die bestaat uit cement, kleurpigment, water en mineralen. In de regel is een laag woonbeton ongeveer 4 tot 5 millimeter dik. In principe kan deze vloer op iedere ondergrond worden aangelegd. Woonbeton is dan ook zeker niet hetzelfde als een gietvloer of een betonnen vloer. Woonbeton is sterker, heeft een ander design en kan ook nog eens snel worden aangebracht.

 

Woonbeton voordelen

Er zijn nogal wat voordelen op te noemen die een vloer van woonbeton heeft. Een overzicht:

+ Slijtvast

+ Krasbestendig: toch regelmatig vuil en zand verwijderen.

+ Duurzaam: levensduur van minimaal 20 jaar.

+ Onderhoudsarm: stofvrij en waterdicht.

Een vloer van woonbeton is altijd naadloos. Je hebt dus geen last van voegen die uitzetten. Daarbij oogt het geheel ook nog eens bijzonder strak.
Een vloer van woonbeton kan je in vrijwel alle RAL- kleuren krijgen. Door de robuuste uitstraling van een vloer van woonbeton past deze al snel in veel interieurs. Of je nu een modern of een klassiek interieur hebt, woonbeton past altijd. Ook voor zakelijke interieurs zoals kantoren, winkels en showrooms is woonbeton qua uitstraling heel geschikt.

 

Nadelen van woonbeton

Woonbeton heeft vele voordelen, maar ook een aantal nadelen. Ben je op zoek naar een vloer van woonbeton? Weeg dan de voor- en nadelen goed tegen elkaar af.

Arbeidsintensief: duurt tot 4 dagen om te leggen en 2 dagen om te drogen

Technisch: een vloer van woonbeton is werk voor een ervaren vakman. Die vind je hier.

Prijs: woonbeton is duurder dan een betonvloer.

Ben je iemand die vaak van stijl verandert? Een vloer van woonbeton gaat zeker 20 jaar mee. Als je er na 5 jaar op uitgekeken bent, zit je nog wel aan je vloer vast en heb je ook die hoge investering gedaan.

 

Woonbeton: prijs per vierkante meter

De richtprijzen voor woonbeton starten vanaf 75 euro per vierkante meter ligt, maar kunnen al snel oplopen tot 150 euro. De factoren die deze prijs beïnvloeden zijn de oppervlakte van de vloer, de kleur en de staat van de ondergrond. Een droge en vlakke ondergrond is een vereiste voor een kwaliteitsvolle vloer in woonbeton. Hoe meer voorbereidingswerk, hoe hoger de prijs uiteindelijk ligt.

Geïnteresseerd in een vloer van woonbeton? Maak gebruik van onze gratis offertedienst en ontvang vrijblijvend offertes op maat van erkende plaatsers van betonvloeren. Zo kan je prijzen vergelijken en de meest interessante optie eruit kiezen.
woonbeton vloer

Onderhoud van woonbeton

Woonbeton wordt volledig naadloos gelegd. Dat wil zeggen dat de vloer een volledig egale afwerking krijgt, waardoor vuil zich niet kan ophopen in kieren of naden. Na het aanbrengen van het woonbeton wordt de vloer afgewerkt met een zijdeglans of een zijdematte glans. Deze afwerking zorgt voor een mooie finishing touch, maar biedt de vloer bovendien bescherming. Toch raden we aan de vloer wekelijks schoon te maken. Vuil zoals zand of steentjes kunnen kleine krasjes veroorzaken.Verwijder ze daarom meteen als je dit ziet.

Stofzuigen is een geschikte manier om een woonbetonvloer droog te reinigen. Na het stofzuigen kan je het woonbeton nat reinigen door te dweilen. Gebruik hiervoor koud water en geen schoonmaakmiddelen. Het koude water is voldoende om het vuil los te weken van de vloer. Om uw vloer dieper te reinigen en te beschermen raden wij aan om de vloer twee keer per jaar te schrobben met een schrobmachine. Vermijd zoveel mogelijk met meubels te schuiven. Gebruik bovendien viltjes onder de meubels om te voorkomen dat scherpe voorwerpen of randen in contact komen met de vloer.

 

Woonbeton scheuren

De ondervloer is van zeer groot belang. Die moet geheel vlak en droog zijn. Ondervloeren met het minste kans op scheuren zijn vloeren gestort op zand of op een drukvaste isolatielaag. Ook waar oppervlaktes versmallen of van vorm veranderen is de kans op scheurvorming aanwezig. Leidingen in de vloer kunnen overmatige scheurvorming veroorzaken.

Bij nieuwbouw woningen moet de woning zich nog zetten en is de kans dat scheurvorming ontstaat is groot. Scheuren in een betonvloer hebben geen invloed op de kwaliteit van de betonvloer en is louter esthetisch storend. In alle cementgebonden vloerafwerkingen, zoals woonbeton, is scheurvorming nooit uit te sluiten.

 

Woonbeton en vloerverwarming

Vloerverwarming gaat zeer goed samen met woonbeton. Renovatie? Denk eraan om de vloerrenovatie te combineren met de aanleg van vloerverwarming. Woonbeton heeft een geringe dikte en geleidt warmte uitstekend, dus is vloerverwarming ideaal. De warmte verspreidt zich gelijkmatig door de ruimte, waardoor je elke ruimte energiezuinig verwarmt.

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.