Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
VLOER VAN BETON

PU vloer: eigenschappen en prijzen

Ooit waren deze naadloze vloeren vooral interessant voor de industrie, maar nu wint een polyurethaan vloer ook aan populariteit voor woningen. Door het strakke karakter past deze vloer perfect in een modern interieur. De vloer is soepel en voelt warm en comfortabel aan. Lees hier meer over alle opties van een PU gietvloer en het grote verschil met een betonvloer.

Ga snel naar:
Eigenschappen PU vloer
Prijs polyurethaan vloer
Hoe PU gietvloer plaatsen?
Verschil PU vloer en betonvloer
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een PU vloer?

Een PU vloer is een gietvloer van kunststof op basis van polyurethaanhars. Het is een naadloze, dunne vloerafwerking die je in vele kleuren en stijlen kan laten plaatsen. In woningen komt deze vloer vaak voor om met de voordelen van kunsthars een betonnen uitstraling te creëren. Met zo’n vloer kan je rekenen op de volgende voordelen:

 • Geringe dikte: kunstharsvloeren zoals polyurethaan kan je al met enkele millimeters opbouwhoogte gieten.
 • Onderhoudsvriendelijk: de vloer is makkelijk in onderhoud. De beste manier om je vloer proper te houden is stofzuigen met een zachte borstel.
 • Waterdichte vloer: je kan de vloer volledig naadloos en waterdicht laten afwerken. Zo zijn de vloeren zelfs geschikt voor een badkamer of inloopdouche.
 • Moderne afwerking: je kan kiezen voor een strakke en grijze uitstraling, maar er zijn ook vele andere tinten mogelijk om de vloer naar jouw wensen af te werken.

Wil je een PU vloer in jouw woning? Een vloerspecialist kan je uitgebreid informeren over de mogelijkheden en adviseren bij het maken van de juiste keuze. Ontvang voorstellen van meerdere experten en vergelijk het aanbod. Start je aanvraag hier.

PU gietvloer

 

Eigenschappen van een PU vloer

Als je een comfortabele vloer in je woonkamer, badkamer of keuken wil, kan je kiezen voor een polyurethaan gietvloer. Wat is er zo uniek aan een PU vloer? De belangrijkste kenmerken op een rij:

 

1. Duurzaam

Deze kunststof vloer is heel makkelijk in onderhoud en kan je met enkele simpele tips lang in topvorm houden. Naast het stofzuigen kuis je de vloer het best met water en een PH-neutrale zeep. Let wel op met meubels of andere zaken die krassen op de vloer kunnen maken. Niet elke gietvloer is even goed beschermd tegen krassen. Zelfs met een goede toplaag moet je voorzichtig zijn. Met een goed gebruik kan je jarenlang genieten van een PU gietvloer.

 

2. Geluiddempend

Je merkt vaak niet dat iemand op een PU vloer loopt. De vloerlagen werken zeer geluiddempend, waardoor je weinig contactgeluid produceert. Om een nog betere geluidsisolatie te krijgen, kan je een extra dempingslaag laten aanbrengen op je polyurethaan vloer.

 

3. Flexibel

Het materiaal is licht elastisch en dat heeft vele voordelen. De flexibele vloer zal niet snel scheuren en je kan de vloer ook gieten op minder stabiele ondergronden. Zo kan je zelfs een houten vloer omtoveren tot een nieuwe, strakke PU gietvloer. Je hebt dan wel de juiste voorbereiding nodig voor het beste eindresultaat.

 

4. Combineerbaar met vloerverwarming

In tegenstelling tot andere vloeren is een gietvloer perfect te combineren met vloerverwarming. De vloer kan goed tegen een temperatuurverschil en houdt de warmte relatief goed vast. Samen met de kleine vloerdikte is het een handige manier om je huis te verwarmen.

 

Prijs van een polyurethaan vloer

De kostprijs om een polyurethaan vloer te gieten, hangt af van de oppervlakte en moeilijkheidsgraad van de werken. Vanwege de complexere, langere plaatsing ligt de kostprijs van een gietvloer iets hoger dan die van een massieve betonvloer of cementgebonden gietvloer:

 • Polyurethaan gietvloer: € 80 – 140 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
 • Gepolierde betonvloer: € 50 – 100 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
 • Cementgebonden gietvloer: ongeveer € 75 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

Wil je de exacte prijs voor jouw vloer? Vergelijk zeker de prijsvoorstellen van meerdere vakbedrijven. Zo kan je kiezen voor de juiste prijzen, materialen en uitvoeringsperiodes. Kom vrijblijvend in contact met verschillende specialisten via onze offertedienst.

gietvloer met betonlook

 

Hoe PU gietvloer plaatsen?

Een PU vloer gieten doe je zeker niet op een dagje. De plaatsing van zo’n gietvloer is een arbeidsintensieve klus met een precies stappenplan. Een ervaren vloerspecialist kan een normale vloer gemiddeld in 5 dagen gieten en afwerken. Meestal volgt een expert deze stappen:

 

 1. Hoeveelheid materiaal berekenen

  Vooraleer een specialist aan de voorbereidingen begint, kan je samen eerst de oppervlakte en dikte van de ruimte bepalen. Hiermee kan je berekenen hoeveel materiaal je nodig hebt. Een gemiddeld gebruik voor polyurethaan is 3 kg per .

 2. Voorbereiden van de ondergrond

  De voorbereiding is heel belangrijk voor de eerste hechtingslaag. Elke ondergrond heeft een specifieke planning nodig, maar hij moet vooral grof of ruw van structuur zijn. De ondergrond is het best volledig waterpas en vlak. Een vloerspecialist dicht op voorhand ook alle gaatjes en scheurtjes.

 3. Eerste lagen aanbrengen

  Eerst brengt een expert een primer aan om de hechting tussen de ondergrond en de PU vloer te bevorderen. Na de primer een dagje te laten uitharden, kan je een schraaplaag laten gieten. Zo is de basislaag helemaal egaal en vlak.

 4. PU laag gieten

  Na een tweede dag uitharden, is het eindelijk tijd voor de PU gietvloer. Een vloerspecialist giet de kunststof gietvloer op een geleidelijke manier over de eerste lagen. Let op dat je de volledige vloer in een homogene kleur laat gieten.

 5. Afwerkingslaag aanbrengen

  Rond de vijfde werkdag kan de expert de nodige beschermingslagen aanbrengen. De toplaag moet vooral bestand zijn tegen UV-licht en krassen. Na de laatste laag moet je nog even geduld hebben. De vloer is na enkele dagen weer beloopbaar en klaar voor gebruik!

 

Verschil tussen PU vloer en betonvloeren

Ondanks de gelijkaardige uitstraling verschilt een polyurethaan vloer aanzienlijk van een vloerafwerking op basis van cement. We overlopen kort nog even de mogelijkheden:

 

1. PU Gietvloer

Een PU vloer kan een betonlook hebben, maar bevat geen cement. Je kan deze vloerlaag rechtstreeks op de chape, maar ook op je bestaande vloer plaatsen. Een gietvloer is maar een paar millimeter dik, waardoor het zeer geschikt is voor een renovatie. Denk daarbij aan een dikte van 2 tot 5 millimeter. De dunne gietvloer is volledig vloeistofdicht en gesloten qua structuur.

 

2. Massieve betonvloer

Deze betonvloer bestaat uit een massieve betonlaag. Bij zo’n vloer heb je geen chape en druklaag nodig. Na het gieten kan je de toplaag van het beton glad en egaal maken door te polieren. Een betonvloer is veel dikker en in elk geval al minimaal 7 centimeter dik. Doorgaans is gepolierde beton dus enkel een optie bij nieuwbouw en ingrijpende renovaties.

 

3. Woonbeton

Woonbeton is dan weer een soort combinatie: een cementgebonden vloer met de voordelen van een gietvloer. Een cementgebonden vloer is slechts 3 tot 8 mm dik, waardoor deze direct op een chape of tegels gegoten kan worden. Je werkt deze vloer normaal af met een transparante, beschermende coating.

 

Welke vloer kies ik voor mijn woning?

Een PU gietvloer geeft je huis een mooie betonlook. De keuze hangt vooral af van de opbouwhoogte die je ter beschikking hebt. Voor een betonvloer heb je meer ruimte nodig. Bij een nieuwbouw kan je hier zeker voor kiezen. Daarnaast kan je budget ook zeker een rol spelen. Is een PU gietvloer voor jou de extra kosten waard?

Wil je een PU gietvloer aanbrengen? Om een doordachte keuze te maken, vraag je advies aan een ervaren vloerspecialist. Zo krijg je hulp bij het proces en kies je de perfecte vloer voor jouw woning. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en raad van meerdere specialisten:

 

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.