Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
VLOER VAN BETON

Soorten betonvloeren: info & prijzen

Betonvloeren zijn er in diverse uitvoeringen. Deze verschillen bijvoorbeeld op het vlak van opbouwdikte, samenstelling en afwerking (kleur, patroon,…). In dit artikel vind je een overzicht van de verschillende soorten betonvloeren met hun belangrijkste eigenschappen en prijzen.

 

Verschillende betonvloeren & hun prijzen

De prijs van een betonvloer hangt van enkele factoren af. Bepalende elementen zijn de soort vloer, de oppervlakte en structuur van de ruimte en de gekozen afwerking. De tabel geeft de dikte en richtprijzen weer van de vloeren die in dit artikel besproken worden:

Type betonvloer
prijs m²
dikte
vloerverwarming mogelijk?
Gepolierde betonvloer€ 50 - € 130Minimum 7 cm
Printbeton€ 70 - € 100Minimum 7 cm
Polyurethaanvloer€ 75 - € 130ca. 3 mm
Cementgebonden gietvloer€ 75 - € 1203 tot 8 mm
Afh. van de samenstelling
Troffelvloer€ 60 - € 80ca. 6 mm

Hou er wel rekening mee dat vakmannen vaak met een vaste standaardprijs werken bij kleine ruimtes. Beton(look)vloeren zijn dus voordeliger bij grotere oppervlaktes, omdat de plaatsing dan vlotter en sneller kan verlopen.

Via onze online offertepagina kan je in contact komen met verschillende vakmannen. Zij kunnen je prijsvoorstellen geven op maat van jouw project. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

1. Massieve betonvloeren

Er zijn twee soorten echte massieve betonvloeren. Wanneer je kiest voor een massieve betonvloer heb je geen aparte chape (dekvloer) en druklaag meer nodig. Doordat er weinig of geen voorbereidende werken nodig zijn, kan een betonvloer relatief snel gegoten worden in vergelijking met andere vloeren. Lees hier meer over de voordelen van een betonvloer.

gepolierde betonvloer Gepolierde beton

Een gepolierde betonvloer is een massief gegoten vloer van minstens 7 centimeter dik. Nadat het beton gestort en gedroogd is, wordt het oppervlak met een machine ‘gevlinderd’.

Daardoor krijgt het een gladde en wolkachtige glans. We spreken daarom soms ook van een ‘gevlinderde betonvloer’ of ‘glansbeton’. Daarna wordt de vloer nog verschillende keren gepolijst. De vloer kost 50 à 130 euro per .

Dit type vloer is zeer geschikt voor grote ruimtes met een voldoende hoge opbouwhoogte. Dankzij het prachtig naadloos karakter van de vloer zijn er geen voegwerken meer nodig.
» Lees hier meer over de mogelijkheden van glansbeton.

 

printbeton buiten Printbeton

Een printbeton vloer is net als een gepolierde betonvloer opgebouwd uit massief beton. De afwerkingslaag ziet er wel compleet anders uit. Printbeton heeft niet de look van beton: het is een imitatie van natuursteen, klinkers, hout of kasseien.

Printbeton is een mooi en goedkoper alternatief voor die materialen. Het is daarnaast ook zeer onderhoudsvriendelijk. Printbeton wordt vaak op een terras of oprit toegepast.

Voor een vloer van printbeton moet je rekenen op een prijs tussen de 70 en 100 EUR per m². » Klik hier om gratis offertes aan te vragen bij vakmannen in jouw buurt.

 

2. Dunne vloeren met betonlook

Een alternatief voor een echte betonvloer is een gietvloer met betonlook. Gietvloeren zijn zelfnivellerend. Ze hoeven dus niet meer met een machine te worden uitgestreken zoals bij gepolierde beton. Deze gietvloeren zij wel veel dunner dan massieve gietvloeren. Daarom moet er altijd een aparte ondervloer aanwezig zijn. Deze kan zijn opgebouwd uit hout, tegels, beton, chape of natuursteen.

 

Polyure polyurethaan vloer thaan vloer

Een polyurethaan vloer is een licht elastische gietvloer op basis van kunststof in plaats van cement. Dit soort vloer heeft niet de ‘feel’ van beton, maar wel dezelfde look. Twee of meerdere kleuren polyurethaan worden met elkaar vermengd. Je kan kiezen uit verschillende egale grijstinten.

Dit vloertype is eveneens naadloos, waterdicht en geluiddempend. Wel is een polyurethaan vloer krasgevoelig.

Qua prijs moet je uitgaan van een bedrag tussen 75 en 130 euro per m².
» Interesse in een polyurethaan vloer? Klik hier om offertes aan te vragen bij professionals.

cementgebonden gietvloer Cementgebonden gietvloer

Hou je van de strakke industriële uitstraling van beton maar heb je niet genoeg opbouwhoogte? Een cementgebonden vloer is slechts 3 tot 8 mm dik, waardoor deze direct op een chape of tegels gegoten kan worden.

Ook smalle ruimtes met veel hoeken hebben dus baat bij deze vloer. De cementgebonden gietvloer wordt afgewerkt met een transparante beschermende coating.

Die coating kan zowel een glanzend als een mat effect aan de vloer geven. In feite bestaan er meerdere soorten cementgebonden vloeren met elk een andere samenstelling. Beton cire – ook wel betonstuc genoemd – is hier een voorbeeld van. Beton cire bestaat onder meer uit cement, hars en pigment. Cementgebonden gietvloeren kosten 75 à 120 euro per m².

Troffelvloer

Een troffelvloer, soms ook mortelvloer genoemd, bestaat uit grind- of kwartskorrels in combinatie met epoxyhars.

De gelijkenis tussen een betonvloer en een troffelvloer is niet altijd vanzelfsprekend. Een troffelvloer is namelijk in veel meer kleuren dan grijs beschikbaar. Niettemin hebben troffelvloeren, net als beton, een industrieel uiterlijk. Ze zijn eveneens erg sterk, krasbestendig en gemakkelijk te onderhouden.

Een troffelvloer laten plaatsen? Dan betaal je 60 à 80 euro per m².
» Vraag hier vrijblijvend offertes aan voor een prijs op maat van jouw project.

 

Voor het plaatsen van een betonvloer – binnen of buiten – doe je best beroep op een specialist. Die bezit de nodige kennis en ervaring om een prachtig resultaat te kunnen garanderen. Via onze online offertedienst kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij vakmannen bij jou in de buurt. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

betonvloer

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.