Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
VLOER VAN BETON

Betonstuc

Hou je van een stoere, moderne natuursteen- of betonlook? Dan voldoet betonstuc zeker aan je wensen! Door zijn waterdichte eigenschappen leent het zich perfect als vloer in badkamers en keukens. Bovendien kan je het op kleur brengen met pigmentpoeder. Zo creëer je een nog een persoonlijkere look.

Ga snel naar: prijs betonstuchoe beton cire aanbrengenonderhoud – voor- en nadelen

 

Wat is betonstuc?

Beton stuc of beton cire is een mortel op basis van cement, fijne betondeeltjes en hars. Tijdens het drogen wordt deze betonstucmortel heel hard. Daardoor kan je het makkelijk aanbrengen in dunne lagen van 2 à 3 mm op stenen, vloeren, wanden en zelfs badkamermeubels en wastafels. Het is dus ook een handig alternatief voor wandtegels. De waterdichte coating maakt het perfect geschikt voor badkamers en keukens.

Door pigmentpoeder toe te voegen geef je het bovendien de uitstraling die aansluit bij jouw woning en interieur. Dat varieert van natuurlijke kleuren zoals graniet en rivierklei tot verschillende grijstinten.

 

Prijs betonstuc

Hou rekening met een gemiddelde prijs vanaf 80 euro per vierkante meter, plaatsing en afwerking vloer inbegrepen. Afhankelijk van de omstandigheden of specifieke wensen kan de prijs voor een beton cire-vloer stijgen tot 125 euro per vierkante meter. Wil je graag meer details? Vraag naar een vrijblijvende offerte bij onze gespecialiseerde vakmannen.

 

betonstuc keuken

Hoe breng je beton cire aan?

Een betonstuc-vloer breng je best aan op een vlakke ondergrond van cement of beton. Ook lewisplaten of anhydriet zijn mogelijk. Hout is dan weer niet geschikt.

Het aanbrengen van beton cire is een intensieve klus doordat je de vloer in meerdere lagen moet aanbrengen. Is de ondergrond proper en vlak? Dan wordt eerst een grove structuur aangebracht. Na een droogtijd van twee tot vier uur volgt de fijne structuur. Vierentwintig uur later kan je de vloer schuren. Vier tot zes dagen later kan de vloer geïmpregneerd en voorzien worden van een beschermende, waterdichte coating. In totaal neemt het hele proces zo’n anderhalve week in beslag.

 

betonstuc badkamer

Onderhoud en schoonmaken

Beton stuc reinig je snel en eenvoudig met een niet-agressieve allesreiniger. Chloor of andere bleekmiddelen en antikalkmiddelen vermijd je best. Zand en vuil verwijder je vlot met een stofzuiger met parketborstel. Hoewel zand ervoor kan zorgen dat de toplaag sneller verslijt, is beton stuc krasbestendiger dan een polyurethaan vloer.

Dankzij een speciale wax behoudt dit vloertype zijn natuurlijke glans en bescherm je het tegen vocht en vuil. Voor een optimaal resultaat breng je deze wax best om de twee à drie maanden.

Tip: hou rekening met de afwerkingslaag. Vraag daarom aan de verkoper welk reinigings- en onderhoudsmiddel het meest geschikt is voor jouw betonstucvloer.

 

beton stuc woning

Voordelen en nadelen

Een vloer van beton cire biedt heel wat voordelen:

  • – Zo geniet je van een vloer met een stoere, moderne betonlook.
  • – Betonstuc is bovendien slijtvast, en makkelijk te onderhouden en te combineren met vloerverwarming.
  • – Daarnaast leent dit vloertype zich perfect voor vochtige ruimtes zoals een badkamer.

 

Nadelen?

  • – Het aanbrengen van beton stuc neemt veel tijd in beslag.
  • – Ook is de plaatsing relatief duur tegenover andere gietvloeren.

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.