Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
VLOER VAN BETON

Cementgebonden gietvloer: info

Wil je je interieur een modern en industrieel karakter geven? Met een cementgebonden gietvloer kan dat; deze naadloze dekvloer heeft de look en feel van beton. Deze gemakkelijk te onderhouden vloer is door de beperkte dikte zeer interessant bij renovaties, maar kan uiteraard ook bij nieuwbouw. Ontdek meer informatie in dit artikel.

Een cementgebonden gietvloer laten plaatsen? Ontvang gratis offertes van experts.

 

cementgebonden gietvloer Kenmerken van deze vloer

Een cementgebonden vloer is een gietvloer die uit twee of meerdere lagen bestaat: een cementlaag en één of meer lak- of waslagen ter bescherming. Deze coating (polyurethaan of wax) kan een matte of glanzende uitstraling hebben en stoot zoveel mogelijk vocht en vuil af. Cementgebonden gietvloeren hebben een betonlook die in de buurt komt van echte gepolierde betonvloeren.

De opbouwhoogte (dikte) is wel veel kleiner: 3 à 8 mm tegenover 7 cm. Daardoor kunnen ze rechtstreeks op een chape of bestaande (tegel)vloer aangebracht worden. De vloer wordt naadloos gegoten en vervolgens met de hand uitgevlakt. Daarom is het strikt gezien geen echte gietvloer, omdat die eigenlijk zelfnivellerend zijn. Toch beschouwt men cementgebonden vloeren in de praktijk als gietvloeren.

 

Alle voor- en nadelen

Cementgebonden gietvloeren hebben een heleboel voordelen te bieden. Waar er voordelen zijn, zijn er meestal ook enkele nadelen. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen:

VoordelenNadelen
Slijt- en kleurvastDe plaatsing is arbeidsintensief en tijdrovend. Reken gemiddeld op 5 werkdagen.
Combineerbaar met vloerverwarmingScheurtjes kunnen ontstaan tijdens het drogingsproces
Kleine opbouwhoogte: perfect bij renovaties of beperkte oppervlaktenNiet helemaal vloeistofdicht en bijgevolg niet geschikt voor vochtige ruimtes (badkamer)
Authentieke en stoere uitstralingZonder vloerverwarming voelt de vloer koud aan
Eenvoudig in onderhoud (naadloos)

cementgebonden gietvloer

Hoeveel kost een cementgebonden gietvloer?

De totaalprijs van een cementgebonden gietvloer hangt van verschillende zaken af. Zo zijn vooral de oppervlakte, de bereikbaarheid en moeilijkheidsgraad van het project (vloer met al dan niet veel hoeken of een onregelmatige vorm) bepalend voor de prijs. Ook het huidige type ondervloer beïnvloedt het kostenplaatje. Globaal gezien mag je uitgaan van een prijs tussen de €75 à €120 per vierkante meter.

Verder kunnen prijzen ook sterk verschillen naargelang de gekozen vakman. Daarom is het aan te raden offertes aan te vragen bij verschillende ervaren specialisten. Door gebruik te maken van onze online offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat ontvangen van meerdere erkende vakmannen in jouw regio. Dit geeft je de mogelijkheid om eenvoudig prijzen te vergelijken en geld uit te sparen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Hoe verloopt de plaatsing?

Zoals gezegd, neemt het plaatsen van een cementgebonden gietvloer een vijftal dagen in beslag. De vloer is intussen niet beloopbaar en moet hierna nog twee dagen drogen. Reken dus op één week tijd vooraleer de vloer beloopbaar en belastbaar is.

Doorgaans wordt het cement gietklaar geleverd en vervolgens in één keer aangebracht en uitgevlakt. Afhankelijk van de grootte van de ruimte en locatie van de woning, wordt het cement soms ook ter plekke gemaakt. De aangebrachte cementlaag moet daarna drogen, waarna de vloer één of twee maal gepolijst wordt. Dit hangt af van de uitstraling die je wenst (al dan niet glanzend). Daarna brengt een vakman nog twee beschermlagen aan om de vloer vocht- en vuilvrij te maken.

Laat de plaatsing van een cementgebonden gietvloer over aan een professional. De nodige kennis en ervaring is vereist om te kunnen genieten van een mooi en foutloos resultaat. Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend offertes op maat ontvangen van verschillende vloerexperts in de buurt. Prijzen vergelijken is op die manier zeer eenvoudig!
Vraag hier offertes aan. 

cementgebonden gietvloer

Andere nuttige weetjes

1. Belangrijk om weten is dat er verschillende uitvoeringen beschikbaar zijn. Qua kleur kun je kiezen tussen meerdere grijstinten en zandkleuren. Op aanvraag zijn meestal ook nog andere kleuren verkrijgbaar.

2. Cementgebonden gietvloeren kunnen op quasi elke ondergrond geplaatst worden. Voorwaarde is wel dat de staat van die ondergrond goed is: deze moet vlak en vormvast zijn. In sommige gevallen zal de vloer eerst nog geschuurd moeten worden. Als het oppervlak glad is, zal eerst een epoxy primer gebruikt worden om het cement beter te laten hechten.

3. Voor het dagelijks onderhoud kun je een bezem, swiffer of stofzuiger met parketborstel gebruiken. Zo krijgt zand niet de kans om de toplaag van de vloer te beschadigen door zijn schurend effect. Om de vloer nat te reinigen gebruik je best een natuurlijk schoonmaakproduct. Agressieve producten kunnen tot verkleuringen leiden.

4. Kleine krassen of beschadigingen zijn niet uit te sluiten, maar vallen minder op dan bij kunststof gietvloeren. Bovendien zijn deze relatief eenvoudig te herstellen of verbergen met een speciale onderhoudsolie.

5. Omdat een cementgebonden gietvloer een vrij open structuur heeft, is deze minder goed geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer.

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.