Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
VLOER VAN BETON

Printbeton binnen- of buitenshuis

Op zoek naar een gebruiksvriendelijke en solide vloer die toch de uitstraling heeft van een natuurlijk materiaal zoals hout of natuursteen? Dan is printbeton, ook wel gestempeld beton genoemd, vermoedelijk iets voor jou! Printbeton combineert het beste van twee werelden. Ontdek meer over de eigenschappen en mogelijkheden van printbeton op deze pagina.

 

printbeton hout Kenmerken van printbeton

Een vloer van gestempeld beton bestaat uit een betonnen dekvloer met een geprinte afwerkingslaag die de look heeft van natuursteen, hout, kasseien of klinkers.

Met speciale stempelmatten, gemaakt uit kunststof, wordt een patroon op de betonvloer gedrukt. De betonvloer moet eerst wel volledig verhard zijn.

Belangrijk om weten is dat deze vloer verkrijgbaar is in elke mogelijke kleur! Het kleurpigment wordt dan eerst in de toplaag van het beton aangebracht, alvorens het patroon geprint wordt. Achteraf wordt het geheel afgewerkt met een matte of blinkende beschermlaag.

Wil je graag printbeton laten plaatsen in huis? Doe dan beroep op een specialist. Gratis en vrijblijvende prijsoffertes ontvangen is mogelijk via onze online offerteservice. Vraag hier offertes aan.

 

Waarom kiezen voor printbeton?

Natuurmaterialen zien er heel erg mooi uit maar hebben meestal een duur prijskaartje. Daarenboven vereisen ze behoorlijk wat onderhoud en gaan ze niet eindeloos lang mee. Door te kiezen voor printbeton wordt dezelfde natuurlijke uitstraling gecreëerd, zonder dat je last hebt van de vernoemde nadelen. Met printbeton kun je de indruk geven dat je echt hout, natuursteen of klinkers op de vloer hebt liggen.

Printbeton vereist dus heel weinig onderhoud en is eveneens kleurvast. Ook op vlak van veiligheid zit je safe: printbeton heeft een anti-slipwerking. En het wordt alleen maar beter: het materiaal is zeer duurzaam en bestand tegen vorst, slijtage en onkruid. Bovendien vergt de aanleg van printbeton minder tijd dan andere materialen. Verzakkingen of vervormingen zijn uit den boze: je zal steeds kunnen genieten van een mooi vlak oppervlak. Losliggende tegels zijn dus voorgoed verleden tijd!

printbeton keuken

 

Hoeveel betalen voor gestempeld beton?

Gestempeld beton aanleggen doe je beter niet zelf. Een vakman beschikt over het nodige materiaal, de expertise én ervaring om printbeton foutloos en vlot te installeren. Het totale prijskaartje van printbeton wordt door diverse factoren bepaald. Denk bijvoorbeeld aan de totale oppervlakte, het gekozen patroon en de kleur. Over het algemeen mag je ongeveer uitgaan van een prijs om en bij de 70 euro per vierkante meter.

Om een exacte prijs op maat van jouw project te bekomen, kun je op onze offertepagina gratis en vrijblijvend prijsoffertes aanvragen van verschillende erkende vakmannen in de buurt. Prijzen kunnen immers ook sterk variëren tussen aannemers onderling. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Welke toepassingen zijn mogelijk?

Gestempeld beton kent heel wat toepassingen. Printbeton wordt al enige tijd toegepast op de openbare weg (rotondes, voetpaden, enz.) maar wordt nu ook steeds populairder in privéwoningen. Dit materiaal kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Buitenshuis is printbeton, omwille van zijn duurzaamheid, vooral populair voor opritten, tuinpaden en terrassen. Binnenshuis kan je er niet enkel vloeren maar ook randen of muren mee afwerken.

Vrijwel elke structuur of motief is mogelijk. Je kan er zelfs voor kiezen om een motief te laten printen dat je zelf ontworpen hebt. Hou je van contrasterende kleurschakeringen? Ook dat is geen enkel probleem.

printbeton oprit

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.